Vliek's fietstocht 21 juni 2022!

Vliek's fietstocht 21 juni 2022!

Dinsdagavond 21 juni 2022, reserveer deze datum alvast in je agenda. Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17 in Ermelo organiseert dan namelijk voor de vijfde keer zijn vermaarde gratis fiets-puzzel-tocht. De start is bij Vliek Tweewielers op de dam tussen 18.00 – 19.00. Het wordt een extra feestelijke editie, mét de traditionele bere-gezellige afterparty waar onder het genot van een hapje, frisje, borreltje, wijntje en biertje, kan worden nagepraat over het fietsavontuur.

Het mag weer!
Extra feestelijk wordt het deze editie omdat het weer mag! Door corona kon de gezelligste fietstocht van Ermelo met een zweempje competitie, in 2020 en 2021 immers niet doorgaan. Daarnaast betreft het een lustrumeditie. Bovendien wordt gevierd dat het op 1 juli 30 jaar geleden is dat Rikkert Vliek en zijn vrouw Beppie het bedrijf overnamen van Maas Bakker, en het voortzetten onder de naam Vliek Tweewielers.

Extra lang
De lengte van de fiets-puzzel-tocht, doorgaans tussen de 22 á 25 kilometer, wordt deze editie daarom extra lang: 30 kilometer. En zoals we gewend zijn van Vliek Tweewielers voert de tocht langs de mooiste plekjes van Ermelo en omgeving. Vader Rikkert en zoons Berend en Gerald beloven: “Het is ons weer gelukt plekjes te vinden waar de fietsliefhebbers nog nooit zijn geweest.”

Genieten
Kortom, het gaat om een fietstocht waarbij de fietsers volop van de natuur gaan genieten. Vanaf de start gaat de tocht richting Putten, via fietspaden en zandpaden, door de bossen over de hei.

Dinsdag 21 juni is de langste dag van het jaar; de dag om zo lang mogelijk te genieten van de mooie natuur in Ermelo en omgeving.

Gezellige tussenstop
Elke deelnemer krijgt naast de fietsroute bovendien een lijst met vragen mee over wat men zoal tegenkomt tijdens het fietsen. Wie de meeste vragen goed beantwoordt kan rekenen op een leuke prijs. Ongeveer halverwege de route is er een gezellige tussenstop op een boerderij waar deelnemers een versnapering krijgen aangeboden.

E-bike uitproberen
De lustrumeditie van Vliek Tweewielers gratis fiets-puzzel-tocht is daarnaast een uitgelezen moment om een e-bike uit te proberen, menen Rikkert, Berend en Gerald. Wie gratis een e-bike wil testen tijdens de fietstocht dient dit wel even te laten weten in verband met de beschikbaarheid van de e-bikes. Belangstellenden kunnen een e-bike reserveren via het e-mailadres: info@vliektweewielers.nl

  • Dinsdag 21 juni 2022
  • Start tussen 18.00 – 19.00 uur
  • Vliek Tweewielers, Groeneweg 17, Ermelo
  • Graag aanmelden via info@vliektweewielers.nl