Gazelle fietsen

Vertrouwd op de Gazelle elektrische fiets 

Gazelle maakt elk jaar meer dan 300.000 fietsen en is daarmee marktleider in Nederland. Gazelle is opgericht in 1892 en mocht tijdens het 100 jarige bestaan een predicaat van Prinses Margriet in ontvangst nemen. Met dit predicaat mag Gazelle zich met trots Koninklijke Gazelle noemen.

Gazelle bestaat al meer dan 120 jaar en Kwaliteit en zekerheid is dan ook iets wat u kunt verwachten van de fietsen van Gazelle. 

Bekijk hier de Gazelle collectie
 

Bewonder de e-bikes van Gazelle bij Vliek Tweewielers én maak een testrit! 

Wij zijn al tientallen jaren met trots Gazelle dealer en wij hebben dan ook vrijwel de gehele Gazelle collectie in de winkel staan. Kom gerust langs in onze winkel voor meer informatie of voor een proefrit. 

De voordelen op een rij bij Vliek Tweewielers 

In de huidige collectie (2019) maakt Gazelle gebruik van 4 verschillende elektrische systemen. 
1. Bosch middenmotor 
2. Shimano steps middenmotor
3. Panasonic voorwiel motor 
4. Bafang voorwiel motor 1. Bosch middenmotor 
De krachtige en robuuste Bosch middenmotor zorgt voor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De fietsen met dit systeem zijn ideaal voor dagelijkse tochten als de lange afstanden. De motoren varieren van 40 Nm, 48Nm naar 60Nm. Hiermee zijn de fietsen niet alleen geschik op vlak terrein maar ook op heuvelachtig terrein.

Deze motor zit bijvoorbeeld in de Gazelle grenoble C7+ HMB of de Gazelle grenoble C7+ HMB Elite.

                                     Grenoble C7+ HMB                                                                                                      Grenoble C7+ HMB Elite
                             2. Shimano steps middenmotor 
De extreem lichte motor(2,88kg) van Shimano ondersteunt soepel en is eenvoudig te bedienen. De pedalen zitten kort op het frame voor een natuurlijk en comfortabel rijgevoel. De motor is vrij compact en vormt één geheel met het frame.
Eind 2018 is de nieuwe shimano steps middenmotor (E6100) uitgekomen.

Deze motor zit bijvoorbeeld onder de Gazelle orange c310 HMS.


3. Panasonic voorwiel motor 
Het voordeel van een voorwiel motor van Panasonic is dat deze fietsen op een normale fiets lijken. Daarnaast kan er met deze modellen ook makkelijk zonder ondersteuning gefietst worden. Het rijgedrag is stabiel en redelijk stil. Wel zit het gewicht voorin waardoor het wat lastiger stuurt. Zeker voor mensen met wat minder stabiliteit of evenwichtsproblemen raden wij eerder een middenmotor aan. 

De Panasonic voorwielmotor zit o.a. in de Gazelle Grenoble C7+ HFP4. Bafang voorwiel motor
Het elektrische systeem van bafang is licht van gewicht en relatief klein. De kracht van de motor is 30 Nm. De fietsen van Gazelle worden standaard geleverd met een 340 watt accu. Een voordeel van dit systeem is dat het het goedkoopste systeem is. 

Deze motor zit o.a. in de Gazelle Puur_NL HFBDe Gazelle Elite is vanaf januari 2019 bij ons te verkrijgen!