Advies op maat
Ruim assortiment
Fietsplezier
Alleen A-merken

Services & garantie

Onze service gaat ver. Bij Vliek bieden wij verschillende diensten die je helpen onbezorgd te fietsen.

Neem contact op
Services & garantie

Verzekering

De fietsverzekeringen van ENRA zijn af te sluiten voor drie of vijf jaar voor een éénmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstal). De cascoverzekering is inclusief een verhaalsrechtsbijstandverzekering, een ongevallen-opzittendenverzekering en voor de gekozen looptijd gratis hulpverlening bij pech.

Unsplash

Voor E-bikes biedt ENRA een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijgt u voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech. Een optionele garantiedekking behoort bij deze verzekering ook tot de mogelijkheden.

Hulpverlening bij pech is ook gratis bij de casco (inclusief diefstal) fietsverzekering voor Kogafietsen.

Zadelmeting

Iedereen wil comfortabel fietsen, zadelpijn is iets wat daar niet bij hoort. Het is daarom belangrijk om het juiste fietszadel uit te zoeken. Doormiddel van een zadelmeting bepalen wij wat de afstand tussen uw zitbotjes is.
Dit is bepalend bij het uitzoeken van een geschikt zadel.

Voor elk type fietser hebben wij een geschikt zadel!

Unsplash

Stad/Comfort fietszadels
De comfortabele sq-lab zadels zijn stevig gevuld waardoor u niet teveel in het zadel zakt. Deze zadels zorgen voor minder druk in het kruis en bij de prostaat. Ook verkrijgbaar met rugvriendelijke active technologie. 

Unsplash

Hybride Trekking fietszadels
Deze zadels zijn voor de iets sportievere fietser. De stevige vulling zorgt ervoor dat druk op de zitbotjes goed verdeeld is, zodat u zo comfortabel mogeljk fietst.

Unsplash

Race / ATB fietszadels
Naast een goede zeem in de fietsbroek is het belangrijk voor de mountainbiker/wielrenner om een goed zadel op de fiets te hebben. De sq-lab zadels geven extra steun en zorgen met de verlaagde neus voor meer ruimte en vrijheid voor de gevoelige gedeeltes van de man. Voor de vrouwelijke fietser biedt dit zadel extra comfort omdat de druk op het schaambeen minder is door de verlaagde neus.

Unsplash

Fitness fietszadels Een ideaal zadel voor de lange afstand mountainbiker die vooral comfortabel willen fietsen of voor de sportieve trekking fietser.

Hier vind u extra informatie over de sq-lab zadels

NiveauPlus®
Het Niveauplus®-concept is door SQlab onder leiding van uroloog en extreme-bikes Dr. Stefan Staudte ontwikkeld om de druk van het lichaamsgewicht op het kruis en vrouwelijke schaambeen te verminderen en over de zitbotjes te verdelen. Dit is een drukverdeling uit medisch oogpunt. De SQlab zadels met Niveauplus bestaan uit twee niveaus:
1. verhoogd zitgedeelte onder de zitbotjes
2. verlaagde zadelneus voor de controle
Niveauplus®-zadels worden ook wel stapzadels genoemd.
 
Flexring
De formule voor comfort! De belastingszones en de flexibiliteit die het materiaal van de zadelschaal biedt is exact berekend. Zo onstaat de schaal van de 602 Ergolux® bijv. uit met door carbon versterkt kunststof en op strategisch belangrijke plekken wat zachter materiaal. Zo wordt een van de trapbeweging afhankelijke zijwaartse vering en vering van zowel links als rechts mogelijk gemaakt. De plekken waar de zitbotjes steunen nehmen automatisch een hoekstand aan en zorgen zo voor de grootst mogelijke oppervlakte om de druk over te verdelen. De SQ-Flexring ist verwisselbaar en te verkrijgen in soft, medium en hard.
 
Zadelbreedtesysteem
Deze zadels zijn in meerdere breedtematen beschikbaar, want »Een zadel kopen is vergelijkbaar met schoenen kopen« – de maat moet passen!
Het belangrijkste bij een zadel is dat beide zitbotjes compleet op het zadel liggen.
 
MaxContact®
Een simpele natuurkundige wet omschrijft: druk = gewicht / oppervlakte.
Om de druk dus te verminderen moet de oppervlakte zo groot mogelijk zijn om de druk het beste te verdelen/reduceren. Dit is de reden dat de al verlaagde zadelneus ook nog vlak is.

 ADS
Verwisselbare elastomeerdempers: Door ADS (adaptive damper system) kunnen de demperelementen afhankelijk van lichaamsgewicht verwisseld en aangepast worden. Drie verschillende elastomeerdempersets met verschillende stevigheid worden standaard bij deze zadels meegeleverd.

 Unisex
Door het Niveauplus®-concept en het zadelbreedtesysteem is een verschil tussen dames –en herenzadels bij SQlab zadels niet nodig. Wetenschappelijke onderzoeken en praktijkstests hebben dit bevestigd.

 CrossFlow System
Stootdemping direct onder de zitbotjes.
​​​​​​​
 SQ-Shore
SQ-Shore is de maataanduiding voor de stevigheid vande vulling van de zadels. SQlab zadels zijn er tussen de 30 en 70 SQ-Shore.

Accutester

In onze uitgebreide werkplaats is het mogelijk de accu van uw elektrische fiets uitgebreid te testen. We maken gebruik van de nieuwste BA500 Accuconditie tester. Met dit apparaat kunnen wij de accu van uw elektrische fiets snel en betrouwbaar testen. Elke geteste accu krijgt een automatisch gegenereerd testrapport.​​

Unsplash

Met deze accutester kan de accu op de opbergstand gezet worden.
​​​​​​​(55% opgeladen)

Uit het testrapport komen de volgende punten van de accu naar voren:
​​​​​​​
- Energie (Wh)
- Capaciteit (Ah)   
- Impedantie (mOhm)
- Uitschakelspanning (V)
- Laad eindspanning (V)
- Laad duur (hh;mm)

Uit deze gegevens kan gehaald worden in welke staat de accu is. De kosten van een accutest zijn 37,50 euro

Sleutelservice 

Fietssleutel verloren, of is de oude sleutel versleten, gestolen of gebroken? Geen probleem. U kunt eenvoudig via de website van Axa of Trelock een sleutel bijbestellen. 

Is de fiets verzekerd?

Dan is het belangrijk dat het bijbestellen van een (reserve)sleutel doorgegeven wordt aan de verzekering. Als de fiets bij Enra verzekerd is kunt u het doorgeven via ons.

Axa sleutel bijbestellen https://keyservice.axasecurity.com/

Trelock sleutel bijbestellen https://www.trelock-keyservice.de/nl-NL   

Unsplash

Haal- & brengservice

Bent u niet in staat om uw fiets te brengen? Wij kunnen hem voor u ophalen en/of terugbrengen. Bel even voor een afspraak. (0341-559337)

​​​​​​​Onze servicebus is geschikt voor elk type fiets.

Unsplash

Over Vliek

Vliek Tweewielers in Ermelo is uw regionale fietsenwinkel. Ons assortiment omvat retro stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen. Daarnaast hebben wij een zeer omvangrijk assortiment onderdelen, accessoires, kleding en kinderzitjes. In onze werkplaats kunt u terecht voor alles wat met fiets reparaties te maken heeft. Onze goed opgeleide monteurs adviseren u over uw fiets en herstellen uw fiets met het nieuwste gereedschap. Service en kwaliteit kunt u verwachten bij Vliek Tweewielers in Ermelo.

Unsplash