De week van de duurzaamheid.

De week van de duurzaamheid.

De week van de duurzamheid
Zaterdag 6 oktober tot en met zaterdag 13 oktober staat in het teken van de week van de duurzamheid. Bekijk alle activiteiten van de week op http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/
Met Vliek Tweewielers geven wij deze week 10% korting op de fietsen met snaar aandrijving.

                                 Wat zijn de voordelen van het belt drive systeem?

Schoon
Een gewone ketting moet gesmeerd worden. Deze smering kan samen met zand in een pasta veranderen. Dit zorgt voor wrijving en snellere slijtage. een tandriem heeft geen smering nodig en blijft daarom mooi schoon en kan niet roesten. Modder en sneeuw wordt door de speciaal opengewerkte tandwielen heengeperst waardoor het systeem schoon blijft. 

Duurzaam
Uit verschillende testen blijkt dat een riem 3 keer langer mee gaat dan een traditionele ketting. 

Efficient 
Het tandprofiel en de soepele carbon draden zorgen er voor dat de vermogensoverdracht net zo sterk is als bij een 'gewone ketting'. Het rendement van de gewone ketting kan echter snel verminderen door vuil en slijtage. In tegenstelling tot de ketting treedt bij de tandriem geen vervorming op. De tandriem kan alleen gecombineerd worden met dichte versnellingsnaven. 

Stil
De carbonnen snaar is erg stil. Geen metaal op metaal en geen last van een zanderige krakende of klapperende ketting. 

Snaarstrak
De riem rekt niet op. Tijdens de levensduur houd de snaar nagenoeg constante spanning. Na een inrijperiode wordt de snaar nog één keer nagespannen, daarna is dat niet meer nodig. 

Lichtgewicht
Inclusief voor en achtertandwiel weegt dit systeem maar 300 gram. (ter vergelijking: Een gewone ketting weegt alleen al 300 gram). Ook wordt het gewicht van een kettingkast gespaard. Het systeem wordt dus veel lichter dan de traditionele ketting en tandwielen.