Vliek's Fietstocht

Familie Elbertsen wint Vliek Tweewielers Ermelo fiets-puzzel-tocht

Familie Elbertsen heeft vanavond, donderdag 23 juni, de tweede editie van het populaire Vliek’s Rondje om Ermelo gewonnen: de gezelligste fietstocht van Ermelo met een vleugje competitie.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Gerard Elbertsen en zijn vrouw bleken van alle deelnemers de meeste vragen goed te hebben beantwoord. Uit handen van Rikkert Vliek  kreeg het stel een onderhoudsset voor de fiets. Wat het goed kan gebruiken, vooral sinds de aanschaf van een e-bike. “We pakken de fiets veel vaker dan voorheen”, beweerden ze stellig.

De vragen over ditjes en datjes van Ermelo leukten de ongeveer 25 kilometer lange fiets-puzzel-tocht op, die sowieso de moeite waard was. Want niemand minder dan de vermaarde route-uitzetter Harry Boonstra -onder meer bekend van de MolenTourTocht- had deze uitgezet. Wat garant staat voor plekjes passeren waar je het bestaan niet van vermoedde. Bovendien spijkerden de vragen de algemene kennis van de deelnemers bij. Want het was in die zin verrassend dat weinig mensen wisten wat een Russula is. Ook hoeveel buurtschappen Ermelo telt wist eigenlijk niemand.

De route op zich was erg fraai, afwisselend en stond duidelijk op papier aangegeven. Waarover iedereen vol lof was. Toch heerste er soms twijfel onder de deelnemers. Dat zorgde voor de nodige hilariteit. “Moeten we nou links of rechts”, stond het gezelschap in dubio. Waarop een mannelijke deelnemer de knoop doorhakte door te zeggen: “We goan hier maar langs, want ik wil wel op tied thuus komme.” De juiste keus bleek achteraf, ze kwamen allemaal weer veilig de dam van Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17 oprijden.

Zorgen om het voorspelde weer maakte niemand zich. “Een paraplu mee? Ben je mal! Als we nat worden, dan worden we maar nat.” Achteraf bleek het ook niet nodig. Op een paar verfrissende regendruppen was iedereen voor de bui losbarstte terug bij Vliek Tweewielers, waar Rikkert en Berend Vliek klaarstonden met koffie en een hapje en een drankje.