Zadel meting

Geen zadelpijn meer met de nieuwste SQ lab zadels bij Vliek Tweewielers in Ermelo!

Zadelmeting
Iedereen wil comfortabel fietsen, zadelpijn is iets wat daar niet bij hoort. Het is daarom belangrijk om het juiste fietszadel uit te zoeken. Doormiddel van een zadelmeting bepalen wij wat de afstand tussen uw zitbotjes is.
Dit is bepalend bij het uitzoeken van een geschikt zadel.

Voor elk type fietser hebben wij een geschikt zadel!

Stad/Comfort fietszadels

De comfortabele sq-lab zadels zijn stevig gevuld waardoor u niet teveel in het zadel zakt. Deze zadels zorgen voor minder druk in het kruis en bij de prostaat. Ook verkrijgbaar met rugvriendelijke active technologie. 

Hybride Trekking fietszadels

Deze zadels zijn voor de iets sportievere fietser. De stevige vulling zorgt ervoor dat druk op de zitbotjes goed verdeeld is, zodat u zo comfortabel mogeljk fietst.

 

Race / ATB fietszadels

Naast een goede zeem in de fietsbroek is het belangrijk voor de mountainbiker/wielrenner om een goed zadel op de fiets te hebben. De sq-lab zadels geven extra steun en zorgen met de verlaagde neus voor meer ruimte en vrijheid voor de gevoelige gedeeltes van de man. 

Voor de vrouwelijke fietser biedt dit zadel extra comfort omdat de druk op het schaambeen minder is door de verlaagde neus.Fitness fietszadels

Een ideaal zadel voor de lange afstand mountainbiker die vooral comfortabel willen fietsen of voor de sportieve trekking fietser.

 


 

 

Bekijk hoe de zadelmeting werkt

Extra informatie over de sq-lab zadels
 
icon-niveauplus

NiveauPlus®

Het Niveauplus®-concept is door SQlab onder leiding van uroloog en extreme-bikes Dr. Stefan Staudte ontwikkeld om de druk van het lichaamsgewicht op het kruis en vrouwelijke schaambeen te verminderen en over de zitbotjes te verdelen. Dit is een drukverdeling uit medisch oogpunt. De SQlab zadels met Niveauplus bestaan uit twee niveaus:
1. verhoogd zitgedeelte onder de zitbotjes
2. verlaagde zadelneus voor de controle
Niveauplus®-zadels worden ook wel stapzadels genoemd.
 

 

icon-flexring

Flexring

De formule voor comfort! De belastingszones en de flexibiliteit die het materiaal van de zadelschaal biedt is exact berekend. Zo onstaat de schaal van de 602 Ergolux® bijv. uit met door carbon versterkt kunststof en op strategisch belangrijke plekken wat zachter materiaal. Zo wordt een van de trapbeweging afhankelijke zijwaartse vering en vering van zowel links als rechts mogelijk gemaakt.
De plekken waar de zitbotjes steunen nehmen automatisch een hoekstand aan en zorgen zo voor de grootst mogelijke oppervlakte om de druk over te verdelen. De SQ-Flexring ist verwisselbaar en te verkrijgen in soft, medium en hard.

 

 

icon-sattelbreiten

Zadelbreedtesysteem

Deze zadels zijn in meerdere breedtematen beschikbaar, want »Een zadel kopen is vergelijkbaar met schoenen kopen« – de maat moet passen!
Het belangrijkste bij een zadel is dat beide zitbotjes compleet op het zadel liggen.

 

 

icon-maxcontact

MaxContact®

Een simpele natuurkundige wet omschrijft: druk = gewicht / oppervlakte.
Om de druk dus te verminderen moet de oppervlakte zo groot mogelijk zijn om de druk het beste te verdelen/reduceren. Dit is de reden dat de al verlaagde zadelneus ook nog vlak is.
 

 

icon-ads

ADS

Verwisselbare elastomeerdempers: Door ADS (adaptive damper system) kunnen de demperelementen afhankelijk van lichaamsgewicht verwisseld en aangepast worden. Drie verschillende elastomeerdempersets met verschillende stevigheid worden standaard bij deze zadels meegeleverd.

 

 

icon-unisex

Unisex

Door het Niveauplus®-concept en het zadelbreedtesysteem is een verschil tussen dames –en herenzadels bij SQlab zadels niet nodig. Wetenschappelijke onderzoeken en praktijkstests hebben dit bevestigd.
 

 

icon-crossflow

CrossFlow System

Stootdemping direct onder de zitbotjes.

 

 

SQ Icon SQ-Shore

SQ-Shore

SQ-Shore is de maataanduiding voor de stevigheid vande vulling van de zadels. SQlab zadels zijn er tussen de 30 en 70 SQ-Shore.