De ultieme elektrische bakfiets!

De ultieme elektrische bakfiets!

Vliek Tweewielers in Ermelo is nu ook het adres voor de elektrische bakfiets! 

Carqon de ideale e-bakfiets van topkwaliteit! 
Carqon is een 100% Nederlands merk dat voortbouwt op de kennis en kwaliteit die een land kenmerkt met een historisch belangrijke fietstraditie. Het bedrijf is opgericht met de ambitie om een superieure bakfiets te ontwikkelen die een nieuwe standaard zet op het gebied van design, functionaliteit en technologie. Een bakfiets voor ouders die het beste uit hun gezinsleven willen halen. Carqon wil deze families de kwaliteit, veiligheid en het comfort bieden om zoveel mogelijk van elkaar te genieten terwijl ze onderweg zijn. Carqon maakt deel uit van de Accell-groep met bekende fietsmerken Batavus, Babboe, Sparta, Koga, Haibike en Winora. Productie en montage vindt plaats bij Accell in Nederland

 

Verrassend relaxed

Het fietscomfort is optimaal dankzij de hoge torsiestijfheid van het aluminium frame, het lage zwaartepunt, de brede terreinbanden en de voorvorkvering. Zelfs op de meest hobbelige wegen dommelt je kind zo heerlijk door.


 

Bescherm wat dierbaar is

Carqon voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid en betrouwbaarheid. Dat zie je direct terug in de topkwaliteit van de sleutelonderdelen die garant staan voor een veilige rijervaring.

 


Superieure remprestaties

De remprestaties van Carqon zijn vergelijkbaar met die van mountainbikes en speed pedelecs. Op zowel voor- als achterwielen is de Carqon uitgerust met ultrakrachtige Tektro Dorado 4-piston hydraulische schijfremmen. Iedere schijf levert op vier plekken een directe en constante remkracht. Zo kan je razendsnel en toch stabiel reageren op iedere onverwachte verkeerssituatie.


 

Directe, soepele besturing

Het sportieve, verstelbare stuur van de Carqon is verbonden met een hoogwaardig besturingssysteem: het Double Cable Steering System. Deze techniek uit de automotive-industrie maakt een grotere stuuruitslag mogelijk. Hierdoor kun je directer, soepeler én comfortabeler sturen. Ter extra veiligheid zijn beide zijden van dubbele kabels voorzien. De kabels zijn met olie bewerkt om bevriezing te voorkomen. De besturing maakt ook een kleinere draaicirkel mogelijk. Heel handig tijdens het parkeren.


 

Nieuwste Bosch middenmotor

Carqon gebruikt de nieuwste Bosch Performance CX Cargo Line middenmotor. Deze krachtige 4e generatie elektromotor is lichtgewicht, compact, extreem krachtig en superefficiënt. De stille Bosch-motor is op de trapas gemonteerd en zorgt daarmee voor een optimale trapondersteuning en een fantastische fietservaring.

 

Riem of ketting

Carqon biedt je twee versnellingsopties. De keuze voor de traploze Enviolo N380 Stepless SP-Gear Hub is automatisch gekoppeld aan de onderhoudsarme Gates Carbon Belt aandrijving. Als je de Shimano Deore XT 10-speed derailleur verkiest, krijg je de roestvrijstalen KMC-ketting. Deze ketting vraagt wat meer onderhoud maar gaat ook weer langer mee.