Geslaagde 4e editie Vliek's nightride!

Geslaagde 4e editie Vliek's nightride!

Vrijdag 29 november vond de 4e Nigthride plaats, een initiatief van Vliek Tweewielers Ermelo, de rijwielspecialist aan de Groeneweg 17 in Ermelo. Meefietsen gaf de 30 deelnemers kennelijk zo’n enorme boost, een ongekend blij gevoel, vol met adrenaline, dat de groep binnen twee uur weer terug was.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Lekker vlot
“Het ging lekker vlot”, verbaasden Betty Ooststellingwerf en Clary Goossensen zich, de enige vrouwelijke deelnemers. Het was namelijk de eerste keer dat ze meededen aan de Nigthride, een enerverende avondrit van ongeveer 25 kilometer voor MTB-ers, die voert door de bossen en via paden die ’s avonds toegankelijk zijn.

Zó blij van
“We hadden nog nooit op deze manier in het donker gefietst. In de eerste instantie is dat een beetje eng, maar daar hebben we ons overheen gezet. Bovendien konden we samen de mannen heel goed bijhouden.” De twee dames hadden zin om lekker onder de douche te stappen. “Van slapen zal het voorlopig wel niet komen. We hebben een stoot adrenaline over. Van zo’n avondrit worden we zó blij van.”

Speels ritje
Tijdens de afterparty met een hapje en een drankje in de winkel, dat werd verzorgd door Rikkert Vliek en Bert van Panhuis, liet een groep mannen zich in de fietswerkplaats het koude biertje en de bitterballen goed smaken. “Het was voor ons een speels ritje”, grijnsden Wilbert Pullen, Albert Bakker, Michiel van den Berg en Henk Vedder. “Voor ons is die afstand een makkie. Doorgaans rijden we ritten van 60 á 70 kilometer.”

Wielerclub Horst-Telgt-Tonsel
Dat doen de mannen onder meer met de Wielerclub Horst-Telgt-Tonsel (HTT). Een no-nonsense club die 23 jaar terug werd opgericht door een stel boeren. “We zijn geen vereniging en hebben dus geen bestuur en aan vergaderen doen we niet. Wij hanteren alleen een aantal simpele regels, zoals geen oproepen van je mobiel beantwoorden tijdens het fietsen. Want bij onze club gaat het om het fietsen.”

Mi Casa
De club floreert met een ploeg trouwe aanhangers van ongeveer 45 man. HTT heeft zelfs een hoofdsponsor: Mi Casa uit Ermelo, het bouwbedrijf van Michiel van den Berg.

Voor spek en bonen
Verderop in de winkel genoot Henk Storm nog na van de Nightride. “Het was echt een leuke route, top, ook het weer was heerlijk.” De oudste deelnemer was Tijmen Pap (73). “Ik deed voor spek en bonen mee”, doelde hij op zijn elektrische ATB-fiets. Storm fietst al bijna 40 jaar. Drie jaar terug kreeg hij de aandoening COPD. Het fietsen wilde hij niet opgeven, vandaar de aanschaf van de elektrische ATB. “Als het te hard gaat kan ik mooi wat ondersteuning inzetten bij het fietsen.”

Dewi van den Bergh maakte het volgende filmpje van de Nigthride.

https://www.youtube.com/watch?v=Wa-DLn3heIk