Laat uw schijfremmen inremmen bij Vliek Tweewielers in Ermelo

Laat uw schijfremmen inremmen bij Vliek Tweewielers in Ermelo Uw schijfremblokken inremmen bij Vliek Tweewielers
Goed inremmen van nieuwe remblokken op schijfremmen is belangrijk voor de levensduur. Cyclon International B.V. heeft hiervoor een systeem ontwikkeld waarmee het inremmen in zeer korte tijd gedaan kan worden. Vliek Tweewielers beschikt sinds kort over deze machine.

Inremmen?
Het inremmen van schijfremmen is zeer belangrijk. Het voorkomt bijvoorbeeld piepende remmen en het zorgt voor een langere levensduur van de remmen. Wat gebeurd er nu bij het inremmen? Waarom is dit zo belangrijk? en hoe kunt u dit het beste doen?
 
Wat gebeurt er met de schijfremblokken bij het inremmen?
De compound van je remblokken is gemaakt van een hars met daarin stukjes metaal of zachtere materialen zoals kunststof. Door je remblokken in te remmen gaat het niet zo zeer om de remblokken maar om de schijven. De remblokken en schijven werken optimaal samen als de remblokken een film achterlaten op de remschijven. Deze film is afkomstig van de hars en metaal/kunstof die smelt onder hoge tempratuur bij het remmen. Ook zal de vorm van de remblokken zich aanpassen aan de remschijf. Het is namelijk heel gebruikelijk dat er krasjes of randjes in je remschijf ontstaan door eerder gebruikte remblokken.
 
Waarom inremmen?
Het oppervlak van nieuwe remblokken is nooit gelijk aan het opervlak van de schijf waarop ze gaan remmen. Tijdens het inremmen nemen de blokken de vorm van de schijf aan waardoor een optimaal remoppervlak ontstaat. Hierdoor neemt de remkracht met c.a. 30% toe en wordt de kans op piepen aanmerkelijk verminderd. Een bijkomend voordeel is dat de levensduur van de remblokken wordt verlengd. 
 
Tips wanneer u zelf uw remblokken vervangt
• Ontvet de remschijven altijd. Dus bij het plaatsen van nieuwe blokken maar ook als je nieuwe remschijven monteert.
• Plaats nooit oude schijfremblokken op een nieuwe remschijf. De oude schijfremblokken zullen geen film achterlaten op de nieuwe schijf.
• Zorg altijd voor een set ingeremde remblokken als reserve. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te wisselen. Ook als het regent of vlak voor een wedstrijd of marathon.
• Gebruik een remmenreiniger op alcoholbasis en niet op benzinebasis. 

Uniek!
De Cyclon Speed Brake Roller is de perfecte hulp voor het inremmen van de remschijf. Deze machine maakt methodes zoals: 30×30 (30 keer fietsen en vol remmen) overbodig. De  Speed Brake Roller is geschikt voor elk schrijfremsysteem en binnen 30 seconden zijn de remblokken op de schijfremmen ingeremd.

Kosten
De kosten van het inremmen is 5 euro per wiel. Wanneer u een fiets met remschijven heeft en u laat het bij ons repareren dan is het inremmen van de schijfremmen bij de prijs inbegrepen. Ook bij aankoop van een nieuwe fiets remmen wij de schijfremmen uiteraard gratis in.